Subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor, prins dând informaţii evazioniştilor

Subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor, prins dând informaţii evazioniştilor

 Un subcomisar al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Bucureşti a fost prins dând informaţii confidenţiale evazioniştilor vizaţi în anchete ale DIICOT, poliţistul fiind ridicat de pe Aeroportul Otopeni de unde vroia să plece către Singapore.

 
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Adrian Constantin Dogărel, pentru favorizarea infractorului, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Potrivit DIICOT, Adrian Constantin Dogarel (33 de ani), subcomisar în cadrul IGPR-DGPMB – Serviciul de Investigare a Fraudelor, a furnizat mai multor persoane cercetate informaţii confidenţiale din cadrul unui dosar penal instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, in schimbul unor beneficii financiare.
"Prin activitatea infracţională, inculpatul a zădărnicit urmărirea penală efectuată în cauză, informând pe învinuiţi cu privire la planul de ancheta, interceptările convorbirilor telefonice efectuate în cauză şi a contribuit la alterarea probelor de către învinuiţi. Inculpatul a oferit date esenţiale referitoare la momentele operative, avizând persoanele cercetate cu privire la măsurile ce urmau a fi dispuse în cauză. Datele erau obţinute prin intermediul altor ofiţeri de poliţie, din cadrul BCCO Bucureşti, faţă de care cercetările continuă în cauză", .
 
Dogarel a fost reţinut de către procurori pe aeroportul Henri Coandă, Otopeni, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României, cu destinaţia Singapore.
 
La propunerea procurorilor DIICOT, instanţa dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile.
 
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DGA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.