STUDIU: Postura corpului, esențială pentru o primă impresie

STUDIU: Postura corpului, esențială pentru o primă impresie

 Postura corpului este esențială pentru prima impresie, arată un studiu științific conform căruia persoanele care afișează o imagine dominantă, cu corpul drept, brațele și picioarele bine întinse, sunt mai atrăgătoare, relatează online ziarul spaniol ABC.

Cel puțin pentru început, poziția corpului poate fi crucială prin mesajul pe care îl transmite. Pentru cei care își caută jumătatea (sau vor doar să flirtreze) pe rețelele de socializare sau pe aplicații celebre precum Tinder, imaginea este fundamentală pentru a suscita interesul celeilalte părți.
Fotografia aleasă pentru profil este căutată cu grijă, de cele mai multe ori afișând un zâmbet. În ce privește postura, s-ar putea să nu fie prea inspirată. Poate tocmai de aceea fotografia de profil nu primește suficiente "like-uri", notează ziarul.
Un studiu publicat de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) arată că succesul unei prime întâlniri depinde de o simplă schimbare a posturii corpului.
Dacă brațele și picioarele sunt destinse pot transmite un semnal de dominanță socială și de sinceritate, ceea ce face ca persoana să fie automat mai atrăgătoare. Cu alte cuvinte dacă o persoană vrea să fie plăcută, nu trebuie să aibă o postură chircită, ci dimpotrivă să-și extindă extremitățile.
Pare ciudat? Se poate, însă cercetătorii de la Universitatea din Princeton New Jersey (SUA) au verificat acest lucru în două situații în care oamenii interacționează zilnic: pe platformele online de "dating" și la prima întâlnire.
În ambele situații, prima impresie joacă un rol fundamental. Nu au fost contacte prealabile și există puține informații despre persoana cunoscută la prima întâlnire. Subiectul trebuie să ia decizii rapide, cu aceeași viteză cu care ar alege, de exemplu, cel mai bun detergent dintr-un supermarket.
Analiza video a 144 de întâlniri la prima vedere între studenții de la universitate a demonstrat că la fiecare extindere cu un punct, pe o scară de 7, a extremităților, posibilitatea de a obține "un like" a crescut cu 76%!
Autorii au studiat 3.000 de profile pe platformele online de întâlniri din San Francisco (California) și au verificat că cei care aveau extremitățile bine întinse au obținut cu 27% mai multe cereri de întâlnire decât cei care aveau o postură chircită și rigidă. Rezultatele au fost valabile atât pentru bărbați, cât și pentru femei.
Nu se pune problema de a face șpagatul sau de a ține brațele depărtate de corp ca la gimnastică, dar se pare că o postură cât mai relaxată ajută mai mult la găsirea unui partener, conchide studiul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.