Copiii care primesc prea multe cadouri şi recompense materiale din partea părinţilor sunt mai predispuşi la a fi nefericiţi în viaţa adultă când nu îşi mai permit sau nu mai primesc cadouri, potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite ale Americii. Cercetătorii îi avertizează pe părinţii care le oferă des copiilor cadouri şi recompense materiale că riscă să îi transforme pe aceştia în adulţi materialişti care se vor confrunta cu probleme de comportament şi vor simţi că sunt nefericiţi de fiecare dată când nu vor primi cadouri sau nu îşi vor pemite obiecte şi servicii scumpe, scrie dailymail.co.uk. Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Universitatea Missouri şi Universitatea Illinois din Chicago şi a descoperit că părinţii care utilizează bunurile materiale ca parte a sistemului lor de educare a copiilor i-ar putea expune pe aceştia unor dificultăţi în timpul vieţii adulte.
"Cercetarea noastră sugerează că minorii care primesc recompense materiale din partea părinţilor vor continua, cel mai probabil, să se recompenseze cu bunuri materiale când ajung adulţi, iar acest lucru poate fi problematic", a declarat Marsha Richins de la Universitatea Missouri, persoana care a condus studiul. "Studiul subliniază importanţa examinării circumstanţelor copilăriei şi a metodelor de creştere a unui copil pentru înţelegerea comportamentului privind consumul în cazul adulţilor", a mai spus cercetătoarea. Nivel ridicat de materialism Richins, care a efectuat studiul cu Lan Chaplin, profesor de marketing la Facultatea de Administrarea afacerilor din cadrul Universităţii din Illinois, a descoperit că trei strategii de educare a copiilor duc la un nivel mai ridicat de materialism. Când părinţii folosesc bunuri materiale în aceste moduri, copii lor, atunci când vor creşte, vor fi, în medie, mai predispuşi la a crede că succesul în viaţă este definit de calitatea şi numărul bunurilor materiale pe care un individ le posedă sau că achiziţionarea anumitor produse îi vor face mai atractivi. Potrivit lui Richins, cercetări anterioare au arătat că adulţii care se definesc pe ei înşişi sau pe alţii în funcţie de posesiuni prezintă un risc mai crescut de a întâmpina probleme în căsnicie, de a fi dependenţi de jocuri de noroc, de a avea datorii băneşti şi a se confrunta cu un nivel scăzut de fericire. Iubirea și recompensele materiale Materialismul contribuie, de asemenea, la degadarea mediului din cauza supraconsumului şi a risipei de produse şi resurse. "Părinţii iubitori tind să le ofere copiilor recompense materiale. Una dintre explicaţiile pentru legătura dintre recompensele materiale şi materialismul din viaţa adultă este aceea potrivit căreia copiii care primesc astfel de recompense sunt mai predispuşi decât alţii să utilizeze aceste posesiuni pentru a se defini şi autoevalua pozitiv, un element esenţial al materialismului", a spus Richins. Şi alte aspecte ale modului de creştere şi educare a copiilor pot avea un efect asupra dezvoltării atitudinii unui adult asupra bunurilor materiale. În plus, adulţii care au primit atât recompense, cât şi pedepse de ordin material când erau copii, sunt mai predispuşi la a admira oamenii cu posesiuni scumpe. "Este în regulă să îţi doreşti să-i cumperi lucruri copilului, dar trebuie ca adulţii să îşi aducă aminte să încurajeze copiii să fie recunoscători pentru toţi oamenii şi lucrurile pe care le au în viaţă, a declarat Chaplin. "De fiecare dată când copiii îşi exprimă recunoştinţa, ei devin mult mai conştienţi de cât de norocoşi sunt, ceea ce deschide calea spre a fi mai generoşi şi mai puţin materialişti", a mai spus Chaplin.
Stiri de actualitate:
ZAHORÁNSZKI BRIGITTA: Un pas important pentru dezvoltarea comunei Câmpulung la Tisa
START CONCURS BATRA 2025 – Un reper pentru arhitectura contemporană
PAP ZSOLT ISTVÁN: A fost semnat contractul de execuție pentru obiectivul „Casa Minaur”
COMPETIȚIE: Câștigătorul etapei județene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență
VITAL: Întrerupere a furnizării apei potabile joi, 12 iunie în localitatea Săsar și Ocoliș
AJOFM: Locuri de muncă disponibile în Maramureș
BAIA MARE: Intervenție pentru salvarea unei persoane căzute în puțul liftului
BAC 2025: 35 de candidați absenți la a doua probă de Bacalaureat în Maramureș. Unul a fost eliminat din examen
ECOTURISM în Poiana Boului – educație ecologică și acțiune practică
COLONIA PICTORILOR: O experiență intensă a studenților din Varșovia – pictura clasică vs pictura digitală
MUZEUL JUDEȚEAN DE ARTĂ: Utopia – expoziție de artă și lansare de carte cu Dalina Bădescu
UN NOU ÎNCEPUT pentru 34 de agenți de poliție de frontieră
CAMPANIE DE COLECTARE deșeuri textile în Baia Mare
VITAL: Întrerupere a furnizării apei potabile miercuri, 11 iunie în Baia Mare, Săsar, Bozânta Mare și Tăuții Măgherăuș
SIGHET: A ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni
FOTBAL: Victorie a naționalei cu Cipru și încă mai sperăm la calificarea la CM 2026
IPJ: Prins beat la volan și cu permisul suspendat
ISJ MARAMUREȘ: 2180 de absolvenți maramureșeni au susținut examenul de bacalaureat la limba și literatura română
VIDEO: Program de incluziune socială pentru ucraineni
STUDIU: Ce se întâmplă cu copiii care primesc prea multe cadouri

Lasa un raspuns