Studenți la istorie, în practică la Biblioteca Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureș este singura instituţie de cultură din Baia Mare care oferă celor interesaţi posibilitatea de a cerceta şi a studia trecutul istoric al județului Maramureș. Biblioteca are un regim special: cărţile şi revistele de specialitate pot fi consultate într-o atmosferă adecvată, doar la sala de lectură.

”Fondul de carte curentă, numără în prezent aproximativ 12.000 de volume, iar fondul de carte veche şi documentară „Gyula Schönherr”, numără circa 9.500 de lucrări de manuscrise și carte veche românească și străină. Aceste fonduri reprezintă o sursă importantă de cercetare și studiere a istoriei locale, mai ales că vorbim despre una dintre cele mai fascinante regiuni istorice ale României”, a declarat Miorița Ștef, bibliotecar.

Sala de lectură a Bibliotecii Muzeului a găzduit, în aceste zile caniculare de iulie, un grup de studenți aflați în practică. Este vorba despre Maria-Alexandra Câmpeanu, Roxana-Alina Husti și Paul Șandor, studenți la Facultatea de Istorie și Filosofie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, respectiv Hura Yurii, student la National University of Kyiv-Mohyla Academy din Ucraina. Studenții sunt coordonați de dr. Marius Câmpeanu, muzeograf în cadrul secției de Istorie a Muzeului.

Biblioteca Muzeului rămâne deschisă, pe toată perioada vacanței de vară, pentru elevi, studenți și cercetătorii pasionați de istoria județului Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.