VIDEO | Străzi pline în prima zi de relaxare

Prima zi de stare de alertă i-a scos pe români din case. Astăzi și în Maramureș traficul rutier a fost aglomerat, iar străzile au fost pline de oameni. În mai multe domenii a fost reluată activitatea și s-a reluat și transportul public în comun.

În Sighetu Marmației deși au fost străzile pline de oameni, majoritatea cetățenilor au purtat măști de protecție iar la intrările în magazine sau în instituții s-a păstrat distanța recomandată de autorități.

Și în municipiul Baia Mare oamenii au profitat de ridicarea restricțiilor și au ieșit în oraș fie la cumpărături, fie la plimbare.

”Eu sunt de ăla cu declarație și azi m-am bucurat și mi-am și pus masca în buzunar dar când am ieșit în oraș am văzut că foarte multă lume poartă mască și am scos-o și eu. Mie mi se par normale cheștiunile făcute pentru că și la nivel internațional sunt probleme și acolo sunt contestate dar asta este. Oamenii civilați vor avea grijă și în continuare dar sunt și oameni care nu vor să înțeleagă”, a spus un maramureșean.

Unii maramureșeni spun însă că aceste măsuri de relaxare au fost luate prea repede.

”Să știți că nimic nu este bine. Trebuia să mai țină restricțiile că altfel o să fim bolnavi mai mulți decât acum. Vedeți că nici acum nu au toți măști și mănuși, masca e obligatorie pentru sănătatea noastră”, a precizat o femeie.

”Mai târziu nu o să mai țină lumea cont de regulile astea. Eu când merg în oraș port masca, dar nu prea merg, doar ocazional”, a explicat o altă femeie.

Începând cu data de 15.05.2020, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul localităților însă cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.