190 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 190 de cazuri noi de infecții cu coronavirus. Bilanțul infecțiilor ajunge la 16.437. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate și externate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 294.601 teste. La ATI, în acest moment, sunt internați 219 de pacienți.

Este important de știut că o dată cu instituirea stării de alertă, pentru persoanele care vin în România din străinătate se ia măsura izolării/carantinării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura menționată sau solicită acest lucru pentru a nu-și expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate în spații puse la dispoziție de autorități.

Persoanele care nu respectă măsurile de izolare la domiciliu vor fi introduse în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile să suporte contravaloarea cazării și hrănirii pe această perioadă.

Persoanele aflate în carantină instituționalizată la această dată, rămân în carantină în spațiile respective până la încheierea perioadei de 14 zile.

Autoritățile le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.