Steril purtat de vânt în localitatea Lăpuşel

Steril purtat de vânt în localitatea Lăpuşel
Intensificările de vânt şi vijeliile de noaptea trecută au produs avarii în reţele de distribuţie cu alimentare a energiei electrice din judeţ. Localnicii din Finteusu Mare, Valea Chioarului, Mesteacăn şi Prislop nu au  avut curent pentru câteva ore. Tot din cauza vântului puternic în acest moment localitatea Lapusel se află într-o situaţie alarmantă. Vântul puternic din zona Lapusel a ridicat nori de praf de pe iazul Bozanta. Pulberea de steril a fost purtată de rafalele de vânt în localitate, putând constitui un pericol pentrulocuitori.  
Vijeliile de azi noapte au lăsat fără current electric 4 localităţi din Maramureş. Este vorba despre Finteusu Mare, Valea Chioarului, Mesteacăn şi Prislop. Angajaţii electrica au muncit toată dimineaţă să remedieze problemele şi au redat curentul localnicilor abia după câteva ore. Tot din cauza vântului puternic în acest moment se înregistrează o situaţie destul de periculoasă în Lapusel. Vântul prezintă, la această oră, intensificări ce ating valoarea de peste 60 km/h şi transportă praf din zona iazului Bozanta pulbere de steril de flotaţie în localitatea aparţinătoare comunei Recea. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă prim-comisarul Călin Ştefan şi primarul comunei Recea, Octavian Pavel. 
Prefectul Sandu Pocol a fost anunţat de producerea acestui fenomen generat de rafalele de vânt şi a dispus, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă avertizarea cetăţenilor din zonă. 
Populaţiei i se recomandă să îşi închidă ferestrele de la locuinţe şi să spele foarte bine, sub jet puternic de apă, legumele din gospodăria proprie înainte de a le consuma. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.