STATISTICĂ: România, lider în UE la creșterea comerțului cu amănuntul, în februarie

STATISTICĂ: România, lider în UE la creșterea comerțului cu amănuntul, în februarie

 Volumul comerțului cu amănuntul în România a urcat cu 19,3% în februarie, comparativ cu perioada similară din 2015, aceasta fiind cea mare creștere în ritm anual înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 2,4% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 3%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 2,8%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 3,2%, în timp ce vânzările de combustibili s-au menținut stabile.
În februarie, comparativ cu luna precedentă, România a înregistrat a treia creștere a volumului comerțului cu amănuntul, cu un avans de 1,8%, expansiuni mai mari fiind înregistrate doar de Luxemburg (4,9%) și Portugalia (2,7%).
Comerțul cu amănuntul a crescut cu 0,2% în zona euro și a scăzut cu 0,1% în UE 28. Vânzările de alimente, băuturi și țigări au urcat cu 0,5% în UE, în timp ce vânzările de produse non-alimentare și cele de combustibili au scăzut cu 0,2%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.