Starea drumurilor azi în Maramureș

A nins slab in cursul noptii in zona montana. In zonele joase precipitatiile au fost mixte Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed, cu exceptia DN18, in Pasul Gutai, intre km25 si km35  respectiv in Pasul Prislop, unde intre km156 si km181 se gaseste pe partea carosabila un strat de zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu opt utilaje si au imprastiat 43 tone de material antiderapant pe DN18 si DN19. Cerul este acoperit. Cad precipitatii mixte (lapovita si ninsoare) in zonele joase. Ninge in zonele de deal si de munte. Vizibilitatea in trafic este redusa, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km165 si km1175. Ceata este prezenta si in zonele joase. Vantul sufla in zona inalta de munte cu 50 km/h. Se actionează cu utilaje si material antiderapant. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in scadere.

Exploatarea amenajarii hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masura pana la 85 cm la statia meteo Iezer, 6 cm in Baia Borsa, 3 cm in Poiana Borsa si Leordina, 2 cm la Sighetu Marmației, pe Valea Vaserului si la Sacel, 1 cm la Valea Viseului si Mara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.