Luna martie, un record pentru Muzeul de Mineralogie

Anul 2022 a reprezentat un succes din punct de vedere al numărului de vizitatori, acesta crescând cu peste 60% față de anul precedent, un an pandemic. În lunile ianuarie și februarie ale anului în curs, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare s-a bucurat de creșterea numărului persoanelor care i- au trecut pragul, comparativ cu aceleași luni ale ultimilor cinci ani.

În luna martie a acestui an s-au înregistrat 4.832 de vizitatori. O creștere cu 140% mai mare față de 2016, anul cu cel mai mare număr de vizitatori ai lunii martie, din anii anteriori.

În perioada 27 – 31 martie, când muzeul a fost vizitat de 65 de grupuri, însumând un total de 2.459 de persoane.

O contribuție foarte importantă la înregistrarea acestui număr record de vizitatori, au avut-o programele școlare „Săptămâna Școala altfel” și „Săptămâna verde” care, pentru unele instituții de învățământ, s-au desfășurat pe parcursul acestei luni.

Dacă, în general, pentru o lună martie, numărul de vizitatori înregistrați nu depășea valoarea de 1.000, în graficul prezentat se poate observa o statistică a vizitatorilor din cei mai buni cinci ani, pe care i-a avut instituția, din acest punct de vedere (luând ca pornire anul 2009, de când sunt contabilizate astfel de statistici).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.