Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko se deteriorează. Viaţa opozantei ucrainene ar putea fi în pericol

Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko se deteriorează. Viaţa opozantei ucrainene ar putea fi în pericol

Starea de sănătate a opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, încarcetară de la 5 august şi care ar suferi de o boală misterioasă, a continuat să se deterioreze, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a fostului premier, sugerând că viaţa acesteia ar putea fi în pericol.
"Starea sa de sănătate s-a deteriorat şi mai mult" faţă de joi, a declarat Natalia Lisova, fără să ofere alte detalii.
Un avocat al lui Timoşenko a declarat joi că aceasta ar suferi de o boală misterioasă. Omul de încredere al opozantei, deputatul Oleksandr Turcinov, a declarat că i-au "apărut pe tot corpul" nişte "vânătăi" provocate de spargerea unor vase de sânge.
"Ancheta nu ţine, regimul nu o poate distruge juridic şi ne temem să nu o distrugă prin alte mijloace", a continuat Lisova.
O purtătoare de cuvânt a Administraţiei Penitenciare ucrainene, Oksana Velkova-Lagoda, a declarat că nu dispune de informaţii pentru moment, ca răspuns la o întrebare referitoare la starea de sănătate a opozantei.
În schimb, Adiministraţia a anunţat într-un comunicat că Timoşenko a refuzat joi să fie examinată de o comisie medicală din care fac parte un adjunct al ministrului Sănătăţii şi mai mulţi doctori.
Opozanta insistă să fie examinată de medicul său personal, care îi urmăreşte evoluţia sănătăţii de mai mulţi ani , a anunţat cealaltă purtătoare de cuvânt a sa, Marina Soroka.
"Am văzut cum puterea a falsificat ancheta judiciară (împotriva lui Timoşenko). Oare, putem fi siguri că nu falsifică rezultatele testelor medicale şi starea sa de sănătate?", a continuat ea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.