Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko se agravează

Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko se agravează
Starea de sănătate a opozantei ucrainene Iulia Timoşenko, condamnată la 7 ani de închisoare, se agravează, a declarat vineri avocatul fostului prim-ministru, acuzând lipsa îngrijirilor medicale, relatează AFP.
"Starea Iuliei se agravează, are hematoame pe tot corpul. Nu primeşte niciun tratament, doar injecţii analgezice", le-a declarat avocatul Serghei Vlasenko jurnaliştilor, după vizita făcută clientei sale la închisoarea Lukianivski din Kiev. 

Iulia Timoşenko, care suferă de dureri puternice de coloană şi, potrivit apropiaţilor ei, nu se poate deplasa, a fost supusă unui examen medical miercuri, într-o clinică publică din capitală. Conform administraţiei penitenciare, examenul medical a arătat că Iulia Timoşenko nu suferă de nicio maladie gravă şi poate fi interogată în cadrul unor anchete judiciare. 
O comisie din Ministerul Sănătăţii a recomandat ca deţinuta să primească îngrijiri medicale în închisoare, a mai indicat administraţia. 

Iulia Timoşenko a fost încarcerată în august şi condamnată, două luni mai târziu, la 7 ani de detenţie pentru încheierea unor acorduri în domeniul gazului cu Rusia în 2009, considerate defavorabile Ucrainei. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.