SPRIJIN: Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a majorat plafonul împrumuturilor pentru vârstnici

SPRIJIN: Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a majorat plafonul împrumuturilor pentru vârstnici

 Vârstnicii care sunt membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Sighetşi cele 39 de localităţi arondate au primit de curând o veste bună. Plafonul de împrumut a fost majorat cu 3.000 de lei, astfel că aceştia pot beneficia de un sprijin de până la 16.000 de lei. Totodată au fost simplificate şi măsurile de acordare a împrumuturilor.

Începând din acest an a fost majorat plafonul de împrumuturi rambursabile şi s-au luat măsuri şi pentru a simplifica procedura de împrumut în ceea ce priveşte giranţii. 
„Ţin să informez că la împrumutul rambursabil de până la 4.000 de lei e nevoie de un singur girant, între 4.000 şi 8.000 lei e nevoie de 2 giranţi, iar de la 8.000 la 16.000 de lei e nevoie de 3 sau 4 giranţi care să poată acoperi cel puţin 60% din valoarea împrumutului”, a precizat Vasile Bota, preşedinte CARP Sighetu Marmaţiei.
Adunarea generală şi consiliul director al CARP Sighetu Marmaţiei şi-au propus pentru anul 2016 să îmbunătăţească activitatea de acordare a ajutoarelor băneşti. Toţi împuterniciţii comunali din cele 39 de localităţi arondate au efectuat informări ale membrilor asociaţiei cu privire la măsurile care au fost adoptate.
„Începând cu 1 februarie se observă o creştere substanţială a solicitărilor pentru împrumuturile rambursabile. Doar în luna februarie am acordat la peste 400 de membri împrumuturi rambursabile, iar ajutoare nerambursabile la peste 200 de membri. E o perioadă scurtă având în vedere faptul că abia în februarie am adoptat această hotărâre”, a mai specificat Bota.
Tot în ceea ce priveşte împrumuturile rambursabile, din luna februarie dobânda a scăzut şi ea cu un procent, de la 8% din valoarea împrumutului, la 7%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.