SPRIJIN: Autoritățile din Șieu alocă fonduri pentru repararea unei biserici care a avut de suferit în urma furtunii de duminică

SPRIJIN: Autoritățile din Șieu alocă fonduri pentru repararea unei biserici care a avut de suferit în urma furtunii de duminică

Autoritățile din Șieu s-au întrunit ieri în ședință extraordinară pentru a evalua pagubele înregistrate la nivelul localității în urma furtunii din 17 septembrie. Întrucât turnul unei biserici din localitate a fost distrus de rafalele puternice, Primăria și Consiliul Local au decis să acorde o sumă de bani pentru reparații.
Piatra de temelie a Bisericii ”Cuvioasa Parascheva” din Șieu a fost pusă în anul 2006. Cu toate că lăcașul de cult nu este foarte vechi, a fost serios afectat în urma furtunii de duminică. Pentru că reparațiile trebuie făcute cât mai repede, autoritățile locale vor acorda un ajutor financiar pentru lucrări.
„Ieri în ședința extraordinară de Consiliu Local am discutat problema reparației și a ajutorului din partea primăriei pentru biserică. O să facem un necesar și o să acordăm materialul lemnos din pădurea comunală și ne gândim să acordăm în jur de 50.000 lei pentru început. La un deviz estimativ pagubele sunt în jur de 120.000 lei, manopera și materiale. A fost distrus turnul și a fost afectată partea de jos a bisericii când s-a răsturnat turnul”, a precizat Irina Iusco, primarul din  Șieu.
Tot din cauza furtunii au fost afectate și garduri, dar și rețeaua electrică.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.