VIDEO | Sportivii sigheteni, îndemnați să-și mențină condiția fizică, prin antrenamente la domiciliu

Competiții anulate, antrenamente suspendate. Cam așa arată scenariul celor angrenați în activități sportive, pe următoarea perioada de timp. Că să nu rămână însă în urmă cu antrenamentele, Zoltan Csillik, profesor de sport, face câteva recomadări.

Sportivii nu mai au acces la sălile de sport, iar ieșirile înafara domiciliului sunt restricționate. Așadar, singură soluție de a-și menține condiția fizică, rămân antrenamentele de acasă. Pentru acestea, profesorul Zoltan Csillik, are câteva recomandări.

“Cine are condiții acasă, dacă are panou la baschet să arunce mingea, cine are grădina, să alerge. În casă se pot face câteva grupe de mișcări, cum ar fi abdomen, spate, sărituri, trepte, flotari, alergări pe loc. Dacai ai bandă, ai noroc. Minge medicinală se poate folosi dacă ai curte, pentru încărcătură se poate folosi o damigeană de cinci litri, o sticlă de doi litri”, spune profesorul de sport , Zoltan Csillik.

Condiția fizică crește puterea de a execută exerciții fizice de un anumit grad de dificultate. Dacă nu-și mențîn condiția fizică în parametrii normali, sportivilor le va fi greu să revină la formă de pregătire din perioada activa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.