Specialistii fac unele recomandari soferilor pentru a reduce la minimum consumul de carburanti

Specialistii fac unele recomandari soferilor pentru a reduce la minimum consumul de carburanti

Maramuresenii aloca din ce in ce mai multi bani din bugetul familiei pentru combustibilul auto. Desi preturile la pompa continua sa creasca pe zi ce trece, nu putem renunta la masini astfel ca multi prefera sa taie din cheltuielile  alocate iesirilor si aleg sa isi petreaca concediile mai aproape de casa. Specialistii fac unele recomandari soferilor pentru a reduce la minimum consumul de carburanti.Desi trecem cu totii printr-o perioada economica foarte grea si am inceput sa strangem serios cureaua renuntand la tot ce e in plus,  se pare ca nu putem renunta la masinile personale. Acest lucru este confirmat si de traficul rutier cu care se confrunta locuitorii Sighetului. Desi multi aleg sa alimenteze in Ucraina unde costurile sunt ceva mai reduse, specialistii in domeniu vin si ei cu unele recomandari pentru a reduce consumul combustibilului.Orice kilogram carat inutil influenteaza negativ consumul masinii cu circa 1 litru pentru fiecare 100 kg suplimentare. Portbagajul montat suplimentar de pe plafon afecteaza aerodinamica masinii in special la viteze de peste 40 km/h. Bagajele transportate pe acoperis devin un factor de consum suplimentar indeosebi pe traseeele lungi, marind consumul cu pana la 7%. De asemenea anvelopele pot determina scaderea consumului mediu cu valori cuprinse intre 5% pana la 15%, in functie de producator. Noile mixuri de cauciuc asigura un compromis ideal intre aderenta si economicitate. Motorul trebuie oprit chiar si la asteptarea la semafor, in ambuteiaje, sau la trecerera la nivel de calea ferata.
Uleiurile multigrad sintetice reduc frecarile din interiorul motorului, ceea ce se traduce printr-o economie de carburant de pana la 7%, in special in anotimpul rece.
Specialistii recomanda de asemenea mentinerea presiunii optima in pneuri. Scadera cu mai mult de 10% a presiunii recomandate in pneuri nu este doar periculoasa pentru siguranta dumenavoastra, ci este si paguboasa. Cauciucurile dezumflate se uzeaza mult mai repede si datorita cresterii coeficientului de frecare, acestea va pot mari consumul de carburant cu pana la 12%. Daca vreti sa aveti consumuri minime, atunci puteti umfla anvelopele la o presiune cu pana la 0,2 bari peste cea recomandata, fara a exista vreun risc major. De asemenea, DVD playerele, aerul conditionat, incalzirea sau ventilarea in scaune, toate acestea utilizate in exces iti pot mari bugetul alocat pentru carburanti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.