SPECIAL: Un reper de lansare pentru viitorii artiști plastici

SPECIAL: Un reper de lansare pentru viitorii artiști plastici

 Studenții de la Arte vizuale, licență sau master, își pot expune anual lucrările, într-o expoziție dedicată lor. Studio Studențesc este un proiect care promovează o reuniune artistică și stimulează totodată creația celor care vor ajunge artiști plastici. 

Cristi Codrea este unul dintre expozanții a expoziției Studio Stdențesc 2018. Îi plac politica și istoria, iar acest lucru îl transpune în artă prin destructurarea oamenilor politici sau a tot ceea ce înseamnă figuri reprezentative ale lumii. Pentru Studio Studențesc i-a fost aleasă lucrarea ”Adolf”. 
”Pictura, pentru mine, înseamnă un mod de exprimare. Înseamnă să îmi transpun niște energii, niște trăiri, niște simțiri pe o pânză, în cazul ăsta, așa cum de mic simțeam că vroiam să o fac, prepetuându-se până în prezent și sper eu, cât mai mult de acum înainte. Lucrarea de față și nu numai reprezintă ceea ce iubesc eu mai mult, și anume destructurarea oamenilor politici și tot ce înseamnă figuri reprezentative ale lumii. Îmi place să îi deformez, îmi place și politica, îmi place și istoria și prefer să mă joc un pic cu ele, să le îmbin, să le aranjez după bunul meu plac”, a spus Cristi, student la Arte vizuale.
 Juriul a ales să pună pe simezele Galeriei de Artă și o lucrare semnată de Valentina Barbur. Este o studentă pasionată de pictură și de… univers. 
Studio Studențesc este un proiect artistic al Centrului Universitar Nord Baia Mare, specializarea Arte Plastice, ce are loc anual. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.