SPECIAL: Rugăciuni la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

SPECIAL: Rugăciuni la  icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

 Preasfinţitul Iustin, episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a întâmpinat vineri după-amiază, în faţa Catedralei Episcopale din Baia Mare, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia. După închinare, toţi cei prezenţi au pornit în procesiune cu icoana în jurul catedralei, unde a fost pusă spre închinare pentru miile de credincioşi băimăreni şi din împrejurimi. 

Ieri, în Duminica Ortodoxiei, icoana Maicii Domnului a fost scoasă din nou în procesiune în jurul Catedralei Episcopale, împreună cu alte zeci de icoane din zestrea lăcașului de cult. Icoana a rămas în Catedrala Episcopală până azi, la orele amiezii, după care a fost dusă la Mănăstirea Rohia. Icoana a mai fost adusă la Catedrala Episcopală în anul 2003. A fost pictată de către monahul Nicanor, de la muntele Athos, şi dăruită preotului ctitor Nicolae Gherman. Despre icoana Maicii Domnului de la Rohia se spune că de-a lungul timpului a ocrotit mănăstirea, pe monahi și a făcut minuni. 
Cea mai cunoscută minune este cea cu stareţul Mănăstirii Rohia, arhimandritul Serafim Man, care, bolnav de cancer, a fost trimis acasă de medici. Aceștia ziceau că mai are de trăit nu zile, ci ceasuri. Rugându-se Maicii Domnului să-l mai lase să trăiască dacă mai are nevoie de el, părintele Serafim a mai trăit încă 30 de ani şi nu a murit de cancer.
Tot vineri, după încheierea Acatistului Maicii Domnului citit la icoana făcătoare de minuni, preasfinţitul episcop Iustin a oficiat, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Liturghia darurilor înainte sfinţite şi le-a vorbit credincioşilor despre icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Rohia şi despre o parte din minunile făcute de aceasta. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.