SPECIAL: Momente de neuitat pentru copiii care frecventează Centrul de zi ”Acasă”

SPECIAL: Momente de neuitat pentru copiii care frecventează Centrul de zi ”Acasă”

 Copiii care frecventează Centrul de zi ”Acasă” au avut ieri parte de momente de neuitat. Cu ocazia Zilei Poliției Române, reprezentanții centrului împreună cu Poliția Municipală Sighet s-au gândit să le facă o surpriză copiilor. Deși manifestările oficiale au fost anulate ca urmare a doliului național declarat după atentatele de la Bruxelles, copiii au fost în vizită la Poliția Municipală unde le-au fost prezentate mai multe activități specifice oamenilor legii.

 “Centrul de zi Acasă a avut o acțiune comună cu Poliția Municipala prin care ne-au fost într-adevăr deschise porțile pentru copiii care frecventează Centrul de zi Acasă. Pentru ei a fost ceva deosebit pentru că au avut posibilitatea să verifice cum funcționează o sirenă, cum funcționează un microfon sau cum se amprentează persoanele răufăcătoare”, a declarat Georgeta Delescu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Sighetu Marmaţiei.
Majoritatea copiilor au ajuns pentru prima dată într-o secție de poliție, iar în urma activităților prezentate, aceștia au conștientizat importanța instituției, dar și eforturile depuse de polițiști în acțiunilor pe care le desfășoară.
 “Acțiunile au fost mult mai reduse decât am preconizat noi, dar pentru copii a fost ceva deosebit, de aceea vreau să mulțumesc Poliției Municipale. Toți copiii în momentul în care le-am sugerat să facă o vizită la poliție au fost foarte încântați și dacă îi întrebați majoritatea doresc să se facă polițiști după această vizită”, a adăugat șefa Direcției de Asistență Socială Sighet, Georgeta Delescu.
Reprezentanții centrului doresc să repete astfel de activități, întrucât și copiii care frecventează doar ocazional Centrul de zi ”Acasă” au dorit să participe la acțiune și au fost încântați de vizita făcută la poliție.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.