MĂSURĂ: Exportul unor medicamente, blocat pentru o jumătate de an. Află care e motivul

MĂSURĂ: Exportul unor medicamente, blocat pentru o jumătate de an. Află care e motivul

 Exportul unor medicamente va fi interzis pentru o perioadă de 6 luni pentru a se putea asigura stocul necesar în farmaciile și spitalele din țară. Măsură a fost luată de Ministerul Sănătății deoarece multe dintre medicamentele care merg în străinătate nu se găsesc în spitalele din țară.

Oprirea temporară a exportului are ca scop asigurarea unor stocuri de medicamente care sunt vitale pentru multe tratamente. Cele 29 de medicamnte pentru care va fi suspendat exportul au fost catalogate drept medicamente cu risc crescut de discontinuitate.
Ministerul Sănătății arată că datorită exportului continuu al anumitor tipuri de medicamente nu se poate asigura continuitatea tratamentelor pacienților români. Această inițiativă a venit după ce mai multe instituții abilitate au primit în nenumărate rânduri sesizări cu privire la lipsa medicamentelor. Medicamentele care nu vor mai fi exportate în următoarele luni sunt folosite pentru pacienții cărora li se efectuează transplanuturi sau care suferă alergii în urma unor intervenții chirugicale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.