SPECIAL: Liceul Tehnologic Marmația, premiat la Viena

SPECIAL: Liceul Tehnologic Marmația, premiat la Viena

 Liceul Tehnologic Marmația din Sighet se numără printre instituțiile de învățământ premiate la Viena ca școală pentru implementarea programelor de educație antreprenorială și promovarea acestui spirit de gândire antreprenorial.

 Ceremonia de acordare a premiilor Școala Antreprenorială a Anului a avut loc pe 7 noiembrie, la Viena, în Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale. Cea de-a patra ediție a Premiilor Școala Antreprenorială a Anului a reunit 17 instituții de învățământ din toată Europa, care au fost selectate pentru viziunea inovatoare și rezultatele remarcabile în implementarea programelor de educație antreprenorială. 
Școlile premiate au fost evaluate, la nivel național, de comisii speciale formate din reprezentanți Junior Achievement și autorități din domeniul educației. Acestea au demonstrat cel mai înalt grad de eficiență în ceea ce privește punerea în aplicare a programelor de educație antreprenorială. Criteriile de selecție au inclus:strategia de implementare a cursurilor de educație antreprenorială, eficacitatea alocării resurselor, existența unor sesiuni de formare pentru profesori, gradul de implicare a comunității locale de afaceri și relevanța acțiunilor pentru susținerea schimbului de bună practică.
Liceul Tehnologic Marmația este unitatea de învățământ din Maramureșul istoric cu cea mai variată ofertă educațională. Cadrele didactice au început să implementeze programele Junior Achievement Romania pentru promovarea educației economice moderne, recunoscând necesitatea de a integra învățarea în spirit antreprenorial în toate sectoarele educației. Majoritatea elevilor și profesorilor liceului sunt implicați în activități educaționale antreprenoriale, iar acestea au un impact pozitiv asupra școlii.
Câștigătorii competiției „Școala Antreprenorială a anului 2018“:
Austria – Hak has feldkirch
Cehia – OA, SOŠ a JŠ Hradec Králové
Danemarca – Niels Brock
Elveția – Akzent Entrepreneurship Kantonsschule Hottingen
Estonia – Kuressaare Ametikool
Finlanda – Kristinestads högstadieskola
Georgia – Progress
Germania – Franziskus Gymnasium Nonnenwerth
Grecia – Pierce American College
Letonia – Rīgas Valsts 1. ģimnāzija 
Lituania – Kauno Veršvų gimnazija
Luxemburg – Lycée Ermesinde
Norvegia – Lier videregående skole
România – Liceul Tehnologic Marmația 
Rusia – Școala Nr. 2 Bolghar
Slovacia – Gymnázium sv. Tomáša Akvinského
UK – Hendon School

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.