SPECIAL: Campania „Zâmbet sănătos pentru copiii noştri” a continuat la Școala nr. 2

SPECIAL: Campania „Zâmbet sănătos pentru copiii noştri” a continuat la Școala nr. 2

 Campania „Zâmbet sănătos pentru copiii noştri”, desfăşurată de Clubul Rotary Voievodal Sighet, a ajuns astăzi şi la elevii Şcolii gimnaziale nr.2 din municipiu. Peste 200 de prichindei au beneficiat de consultaţii stomatologice gratuite şi au primit sfaturi, diplome şi cadouri de la medicii şi organizatorii acţiunii.

O echipă de medici dentişti din municipiu a consultat fiecare copil pentru a identifica problemele cele mai deosebite care vor fi intra în atenţia Clubului Rotary Voievodal Sighet. Aceşti copii cu probleme stomatologice vor beneficia de tratamente dentare suportate financiar de Clubul Rotary Voievodal Sighet. Reprezentanţii clubului le-au explicat celor mici care este scopul campaniei „Zâmbet sănătos pentru copiii noştri”, în vreme ce medicii le-au dat câteva sfaturi despre cum trebuie să se spele pe dinţi şi ce se întâmplă dacă nu îşi menţin igiena orală.
Acţiunea este una de bun augur, spun dascălii. Aceştia au explicat faptul că părinţii s-au dovedit a fi foarte deschişi referitor la consultaţii şi au văzut această campanie ca un sprijin venit din partea organizatorilor, în condiţiile în care fie din considerente financiare, fie din lipsa timpului, nu reuşesc să-i ducă pe copii la dentist atât de des cum ar trebui.
„E foarte importantă igiena pentru copii, motiv pentru care această acţiune atrage atenţia în primul rând părinţilor, iar mai apoi copiilor, asupra importanţei păstrării igienei dentare. Este un aspect care în ultima vreme, considerăm noi, a fost neglijat. Vrem să mulţumim pentru faptul că şi la noi în şcoală s-a demarat această acţiune şi copiii salută cu un zâmbet sănătos această acţiune”, a declarat învăţătoarea Simona Borodi.
Campania „Zâmbet sănătos pentru copiii noştri” a demaratanul trecut, iar în această perioadă au loc consultaţii stomatologice pentru copiii preşcolari şi cei din ciclul primar de la toate şcolile din municipiu. Aceştia primesc şi câte o diplomă pentru că sunt curajoşi, dar şi produse pentru igiena orală, precum periuţe de dinţi şi pastă. De toate aceste lucruri vor beneficia aproximativ 2000 de prichindei din Sighetu Marmaţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.