SOSESC REFUGIAŢII: Primul lot de refugiați, așteptat la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Galați

SOSESC REFUGIAŢII: Primul lot de refugiați, așteptat la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Galați

 Primul lot de refugiați din țările arabe, alocați României, este așteptat să sosească joi la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil (CRCPSA) din Galați.

Este vorba despre un grup de 15 persoane, toți vorbitori de limbă arabă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări, Ermina Mihai, instituția va comunica oficial, în cursul zilei, informații cu privire la alocarea imigranților în România.
Imigranții vor fi cazați la CRCPSA Galați, care are o capacitate de 250 de locuri și poate fi extinsă cu încă 30 de locuri. De asemenea, încă de anul trecut s-a decis ca în cazul unui aflux mare de imigranți la Galați se poate apela la un fost internat școlar din oraș, care are 100 de locuri de cazare și mai există și capacitatea de amplasare a 200-300 de corturi sau locuințe modulare în curtea centrului pe o suprafață de trei hectare.
CRCPSA Galați a fost înființat în 2004 și are compentență pe linia depunerii cererilor de azil pe șapte județe: Galați, Tulcea, Brăila, Constanța, Bacău, Vrancea, Vaslui. Obiectul de activitate al centrului îl reprezintă primirea cererilor de azil și analizarea lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.