BILANȚ: Eficiența judecătorilor maramureșeni, în creștere de la an la an

BILANȚ: Eficiența judecătorilor maramureșeni, în creștere de la an la an

 Tribunalul Maramureș și-a prezentat azi bilanțul pe anul 2015. Instituția a avut de soluționat aproape 40.000 de cauze, cu 20% mai puține decât în anul precedent.   

Eficiența judecătorilor maramureșeni este în creștere de la an la an, stocul de cauze rămase nesoluţionate la finalul anului 2015 fiind mai mic decât cel înregistrat în anii precedenți. Deși numărul de dosare repartizat judecătorilor este foarte mare, aceștia consideră că lucrurile evoluează în direcția potrivită, datorită reformei la care este supusă justiția din România. 
„Scopul acestei reformări este în final asigurarea a cât mai multor garanții pentru un proces echitabil, pentru fiecare justițiabil. Pentru acest lucru, pe lângă eforturile financiare care s-au făcut la nivel național,  există și foarte multe eforturi umane notabile, pentru a se asigura o cultură a independenței și imparțialității judecătorilor”, a declarat judecătoarea Ileana Waltner, purtător de cuvânt al Tribunalului Maramureș. 
Pentru ca justiția să devină mai transparentă, mai onestă, iar deontologia profesională să primeze, judecătorii consideră că atribuțiile lor trebuie să fie restrânse și delimitate clar pe viitor. 
„Este evident că doar o specializare corespunzătoare a personalului din sistem poate să asigure o calitate a actului de justiție. Vremea funcționarului public care face de toate și se pricepe la toate cred că a trecut și este cazul să ne axăm pe o specializare a personalului”, a mai arătat Ileana Waltner. 
În anul 2015, 1.031 de cetățeni au fost condamnați definitiv în Maramureș, 971 fiind bărbați, iar 60 femei. Printre condamnați se află și 53 de minori.  
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.