SOS Bambini din nou la Sighet

SOS Bambini din nou la Sighet

 

La centrul Maternal din Sighetu Marmaţiei, miercuri 30 martie a avut loc un carnaval la care au participat copiii caselor de tip familial. Evenimentul a fost organizat cu ocazia sosirii în oraş a membrilor asociaţiei SOS Bambini din Italia. Organizaţia a investit de-a lungul anilor importante sume de bani pentru refacerea clădirilor, a unor spaţii special create pentru nevoile copiilor, dar şi acordarea de servicii de specialitate copiilor cu nevoi speciale. 

Proiectul asociaţiei SOS Bambini se desfăşoara în Sighet din anul 2007, perioada în care voluntari din diferite colturi ale Italiei au venit pentru a-si oferi ajutorul în oferirea unor conditii fizice, dar si social-educative, copiilor din aceste centre. Pentru anul 2011, proiectele pe care le desfasoara vizeaza: acordarea de consiliere psihologica pentru 10 mame aflate la centru, oferirea de servicii de logopedie si activitati de stimulare neuropsihic, servicii de terapie si psihoterapie, construirea a doua bai în doua dintre casele de tip familial.

De asemenea, în Sighet se doreşte organizarea unor centre de colectare de alimente, jucarii, haine si carti care vorfi donate copiilor. Silvia Scialpi, presedinta asociatiei SOS Bambini a fost prezenta zilele acestea în Sighet si se va reîntoarce împreuna cu alti voluntari italieni, în luna iunie a acestui an pentru a demara si alte proiecte care încurajeaza voluntariatul.

Carnavalul a fost un prilej de distractie si voie buna pentru copii. Dupa ce au prezentat o serie de dansuri si scenete în fata asa numitei” audiente” (alcatuita din voluntari italieni, romani, psihologi, educatoare etc.), copiii si-au prezentat costumele pregatite pentru eveniment, iar apoi s-au delectat dansând în curtea centrului. Vremea buna a fost de partea lor astfel ca, cei mici s-au simtit cu adevarat norocosi primind la final si diplome speciale pentru costumatie, prestanta, talent, implicare etc.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.