Soarta Cantinei Sociale din Sighet este în continuare incertă

Soarta Cantinei Sociale din Sighet este în continuare incertă

    Soarta  Cantinei Sociale din Sighet ramane in continuare sub semnul intrebarii. Cei aproximativ 100 de beneficiari risca sa ramana ai nimanui. Problemele au aparut ca urmare a faptului ca bugetul aprobat in luna martie a acestui an pentru cantina sociala din oras acopera necesarul cheltuielilor doar pentru primele 6 luni din an.  Consilierii Locali sigheteni urmau sa organize in cursul acestei saptamani o sedinta extraordinara pentru gasirea unor solutii, insa intalnirea nu a mai avut loc.
    Primele 6 luni ale anului s-au scurs, in consecinta,  cantina din Sighet ar fi trebuit sa nu mai functioneze incepand din data de 1 iulie. In urma discutiilor care au avut loc in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local din data de 30 iunie, s-a reusit oarecum amanarea luarii unei decizii cu inca o saptamana, in speranta ca pana atunci se vor gasi fonduri suplimentare pentru a acoperi si cealalta jumatate din an. Consilierii locali sigheteni au promis ca vor organiza in cursul acestei saptamani o sedinta extraordinara pentru gasi o modalitate de a mentine in continuare deschis locul care ofera hrana saracilor din municipiul nostru. Georgeta Delescu a precizat astazi ca a avut parte doar de cateva promisiuni in ceea ce priveste soarta Cantinei Sociale, nimic concret pana acum, iar stocul de hrana este pe terminate.
 Meniuri diversificate, cu cate doua feluri de mancare, o paine intreaga si uneori desert. Asta ofera Cantina Sociala, unde circa 100 de persoane defavorizate mananca zilnic diversificat, gustos, gratis sau extrem de ieftin. Georgeta Delescu Seful Serviciului Social Sighet a declarat ca situatia e cu atat mai ciudata, cu cat cheltuielile lunare ale cantinei sunt extrem de bine tinute in frau. Acestea se ridica undeva la 200 de milioane lei vechi in total. In aceasta suma intra si salariile personalului care administreaza cantina, utilitatile si chiria.   Desfiintarea Cantinei Sociale este o problema sociala foarte grava. Cel mai grav este faptul ca multi dintre beneficiari sunt copii care provin din familii nevoiase. De asemenea, sunt unele persoane cu handicap care nu s-ar descurca fara aceasta masa. Sunt multe familii care traiesc strict din masa de la Cantina, pentru ca traiesc din alocatiile copiilor, iar dupa ce platesc utilitatile n-au cum sa se descurce cu mancarea. Asadar soarta lor depinde in acest moment de cum va fi gestionat sau rectificat bugetul de austeritate al Primariei Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.