Slovacia: Romi handicapaţi din România s-au vindecat miraculos la un post de poliţie

Slovacia: Romi handicapaţi din România s-au vindecat miraculos la un post de poliţie

Sistemul de supraveghere video cu circuit închis de la poliţia oraşului Nitra /vest/ a înregistrat mai multe grupuri de romi din România ce încercau să-i momească pe localnici pentru a le da bani susţinând că donaţiile vor merge la o asociaţie de surdomuţi, a relatat marţi agenţia slovacă de presă TASR, citând poliţia locală.

Romii "se foloseau de o scrisoare concepută de amatori cu siglele UNICEF, Crucii Roşii şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ce preciza că persoana ce colecta banii era handicapată. Ei abordau în special persoanele în vârstă şi au reuşit să îi înşele pe mulţi prin campanii false de strângere de fonduri. Mulţi bătrâni au contribuit cu bancnote de 10 şi 20 de euro din pensiile lor. Evident că ei se bazau pe şantaj emoţional. Romii nu puneau banii obţinuţi necinstit în casetele pregătite dinainte, ci în sutiene şi buzunarele din spate ale pantalonilor", potrivit  unui comunicat al poliţiei.
      
"În ciuda barierelor lingvistice şi a faptului că se prezentau drept membri ai unei asociaţii de surdomuţi, toţi romii ajunşi la secţia de poliţie auzeau şi vorbeau foarte bine… aducerea lor la poliţia oraşului având un efect de vindecare miraculoasă", a remarcat poliţia.
      
Poliţia oraşului a contactat de asemenea Poliţia de Frontieră şi Poliţia pentru Străini. Având în vedere principiul liberei circulaţii a persoanelor în interiorul Uniunii Europene, Poliţia pentru Străini nu a fost în măsură, cu toate acestea, să acţioneze în vreun fel împotriva romilor. Ulterior, poliţia municipală i-a avertizat că activităţile lor viitoare în oraş vor fi monitorizate îndeaproape, adaugă TASR.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.