JOCURILE OLIMPICE 2012: Guvernul dublează premiile pentru medalii. Ponta: Medaliile acoperă înjurăturile din ţară

JOCURILE OLIMPICE 2012: Guvernul dublează premiile pentru medalii. Ponta: Medaliile acoperă înjurăturile din ţară

Cuantumul premiilor acordate pentru medaliile câştigate la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice va fi dublat de Guvern, medaliile obţinute reuşind să acopere calomniile şi înjurăturile din ţară, a declarat premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de marţi a Guvernului.

"Medaliile pe care ei le obţin întotodeauna reuşesc să acopere calomniile şi înjurăturile din ţară, cum reuşim noi să ne facem de râs în exterior. Noroc că există sportivi şi oameni de ştiinţă care ne îndreaptă acest mod masochist de a ne prezenta în exterior", a spus Ponta.

El a precizat că premiul pentru medalia de aur se va ridica la 70.000 euro, cel pentru medalia de argint va fi de 56.000 euro, iar cel pentru medalia de bronz va reprezenta 42.000 euro. Luni seara, premierul a anunţat că Guvernul va acorda premii totale în valoare de cinci milioane de euro în urma rezultatelor înregistrate de delegaţia României la JO. Potrivit legislaţiei în vigoare, un titlu olimpic este răsplătit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro. Tot în lege se menţionează că aceste sume pot fi dublate, la propunerea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată. Pe lângă medaliaţi, legea prevede să fie premiaţi şi ocupanţii locurilor 4-6, după cum urmează: locul 4 – 14.000 euro, locul 5 – 10.500 euro, locul 6 – 7.000 euro. După JO de la Beijing, Guvernul a dublat şi premiile pentru locurile 4-6.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.