Situația la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației în 31 martie

În data de 31 martie, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 1003 persoane și 100 autoturisme. Din cele 1003 persoane, 800 sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat, în data de 30 martie, șapte cetățeni ucraineni, bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, care au trecut din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. Cele șapte persoane au fost depistate pe direcția localităților de frontieră Sighetu Marmației și Lunca la Tisa. Toți cetățenii ucraineni au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Pompierii maramureșeni au transportat din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației cinci persoane cu autospeciala din dotare, însoțiți de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. O altă persoană venită din Ucraina a fost transportată la o societate privată de transport din Baia Mare, de unde a plecat la Cluj-Napoca. Alte șapte persoane au fost preluate și transportate, însoțite de voluntari, de la o pensiune din comuna Sarasău în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației. De asemenea. 26 persoane, însoțite de voluntari, au fost transportate la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București.

În data de 31.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţionalprin punctele de frontieră au intrat în România 59.973 de persoane, dintre care 8.277 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,3 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.537 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.668 cetăţeni ucraineni (scădere cu 16,3%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 31.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 595.755 cetăţeni ucraineni.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.