Sindicaliştii din învăţământ pichetează Ministerul Educaţiei, cerând alocarea a 6% din PIB pentru educaţie

Sindicaliştii din învăţământ pichetează Ministerul Educaţiei, cerând alocarea a 6% din PIB pentru educaţie

 Peste 100 de cadre didactice din toată ţara pichetează marţi, începând cu ora 11.00, sediul Ministerului Educaţiei din Bucureşti, cerând în principal alocarea unui procent de 6% din PIB pentru educaţie.

Membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) şi ai Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", profesorii au adus pancarde pe care se poate citi "Acordaţi învăţământului 6% din PIB", "Deblocaţi posturile din unităţile de învăţământ" sau "Nu abandonaţi investiţiile din educaţie". Pentru a se face auziţi de cei din minister, cadrele didactice au decis să apeleze şi la goarne şi trompete, din care sună la intervale de câteva minute. 
"Principala noastră revendicare se referă la alocarea a 6% din Produsul Intern Brut pentru învăţământ, aşa cum este prevăzut şi în Legea educaţiei. De asemenea, în acest moment profesorii au de recuperat de la statul român 33,4% din drepturile salariale, potrivit deciziilor obţinute în instanţă. La aceste sume se mai adaugă altele 12 procente, bani nerecuperaţi din tăierea salariilor cu 25%, măsură aplicată în iunie 2010", a declarat Liviu Pop, secretar general al FSLI. Acesta a solicitat totodată deblocarea posturilor din unităţile de învăţământ, ţinând cont de lipsa acută de personal. Agerpres

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.