Consumul de droguri în România, în creştere

Consumul de droguri în România, în creştere

 Consumul de droguri în rândul populaţiei României cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani este în creştere, inclusiv la consumul de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive – etnobotanice, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor 2011 prezentat marţi de către directorul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), chestor Sorin Oprea.Raportul se bazează pe un studiu realizat la nivel naţional de către ANA în 2010 comparativ cu cel din 2007. Conform acestuia consumul de droguri a crescut de la 1,7% în 2007 la 4,3% în 2010. 

Din datele prezentate de oficialul ANA rezultă că cel mai consumat drog este cannabisul (1,6%), urmat de ecstasy (0,7%), heroină (0,3 %) şi cocaină (0,3%). 
Numărul estimat de consumatori de droguri în Bucureşti este 18.297 în comparaţie cu anii anteriori observându-se o uşoară creştere. 
Din cele 2163 de persoane care au beneficiat anul trecut de tratamentul pentru consumul de droguri şi plante etnobotanice, 64,2% au primit asistenţă în regim de internare, 35,2 % ambulatoriu şi restul în regim de detenţie. Deşi drogul principal pentru care s-a solicitat asistenţă în 2010 a fost din categoria opiacee se observă o creştere explozivă a consumului de etnobotanice, explicaţia fiind preţul relativ mult mai mic şi accesibilitatea mult mai mare a acestora. Agerpres

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.