VIDEO | Simulările pentru clasele a VII-a și a XI-a vor fi organizate la nivel județean cu subiecte unice

În urma întrunirii Comisiei de Dialog Social din data de 15 ianaurie, Ministerul Educației și Cercetării vine cu noutăți în ceea ce privește simulările pentru clasele a VII-a și a XI-a. Acestea vor fi organizate în luna mai, la nivel județean, și vor avea subiecte unice.

Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea susținută în unanimitate de către toți membrii Comisiei de Dialog Social.

Cel de-al doilea element de noutate este acela că în luna mai fiecare inspectorat școlar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel județean. Tot atunci poate fi organizată și simularea examenului de bacalaureat pentru clasa a XI-a.

Ministerul Educației informează că structura anului școlar 2020-2021 se află, în continuare, în dezbatere publică și că așteaptă propuneri pe acest subiect până în data de 17 ianuarie inclusiv.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.