Simpozion “Cities’ COVID Mitigation Mapping” Cartografierea ca instrument de atenuare a impactului COVID – 19

Consiliul Județean Maramureș a participat, în perioada 22-25 iunie 2021, la simpozionul virtual Cities’ COVID Mitigation Mapping program (C2M2), organizat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii și găzduit de Universitatea Harvard în parteneriat cu Asociația Geografilor Americani.

Această inițiativă a pornit de la necesitatea de a afla ce relevă datele spațiale și cartografierea participativă despre consecințele globale ale pandemiei COVID-19 asupra vieților și mijloacelor de trai ale omenirii.

Scopul acestui program este de a crește capacitatea de a înțelege distribuția resurselor în teritoriu și lacunele existente, cu precădere raportat la grupurile vulnerabile.

Programul C2M2 este un set global de proiecte create cu scopul de a întări capacitatea de a dezvolta strategii de atenuare a  impactului de ordinul doi al pandemiei COVID-19, prin intermediul unor abordări geospațiale, folosind cartografierea ca mijloc de combatere a efectelor pandemiei.

Valorificarea expertizei regionale în dezvoltarea geospațială și comunitară, conferă județului Maramureș posibilitatea de a planifica, într-un mod cât mai riguros, atenuarea impactului COVID-19 de ordinul doi și prevenirea ulterioarelor consecințe nefaste ale pandemiei.

Pandemia COVID-19 s-a răspândit rapid în întreaga lume, afectând multe populații vulnerabile din întreaga lume, care în prezent se confruntă cu probleme precum sărăcia, nesiguranța alimentară, obstrucționarea mobilității sociale, economice și a forței de muncă, limitarea accesului la educație, creșterea ratei șomajului și a incidenței violenței domestice.

Înțelegerea acestor efecte este fundamentală pentru autoritățile mandatate să răspundă nevoilor societății civile, să atenueze efectele negative generate de pandemie și să consolideze soluții punctuale la provocările crescânde manifestate în economie, sănătate, educație și viața socială în general.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.