Sighetul riscă să rămână fără Cantină Socială

Sighetul riscă să rămână fără Cantină Socială

Sighetenii s-ar putea sa ramana fara Cantina Sociala. Asta daca in maxim o saptamana, Consiliul Local nu va gasi solutii pentru a sprijini financiar institutia. Georgeta Delescu, seful Serviciului Social Sighet ne-a declarat ca mai exista stoc de alimente pentru beneficiari, doar pana saptamana viitoare.
    In sedinta de Consiliu Local din luna martie, autoritatile locale au hotarat injumatatirea bugetului alocat Cantinei Sociale.  Motivul invocat atunci a fost bugetul de austeritate al municipiului nostru, care trebuie impartit cat mai bine posibil. Una dintre solutiile propuse de consilierii locali in luna martie a fost externalizarea acestui serviciu. Georgeta Delescu, seful Serviciului Social, ne-a declarat astazi ca a incercat sa faca niste calcule in functie de ofertele primite din partea anumitor firme de catering. Rezultatul: costuri mult mai mari. Tot aceasta a precizat ca a scris un referat, pe care l-a inaintat consilierilor locali, solicitand in numele beneficiarilor, mentinerea in continuare a activitatii Cantinei Sociale.
    Astazi, in cadrul sedintei de Consiliu Local, s-au prezentat aproximativ 80 de persoane, adulti insotiti de copiii lor, toti beneficiari ai hranei oferite la Cantina Sociala. Acestia au implorat autoritatile locale sa nu inchida locul care practic le asigura existenta de zi cu zi.
    Autoritatile locale nu au putut sa ia astazi o decizie cu privire la soarta Cantinei Sociale, dar au hotarat sa organizeze o sedinta extraordinara saptamana viitoare, cand spera sa se gaseasca solutii concrete si un buget pentru institutia care asigura hrana saracilor din Sighet. Tot pana saptamana viitoare este asigurat si stocul de alimente pentru beneficiari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.