Sighetu-Marmaţiei va sărbători astăzi Ziua Internaţională a Dansului

Sighetu-Marmaţiei va sărbători astăzi Ziua Internaţională a Dansului

Sighetu-Marmatiei va sarbatori astazi Ziua Internationala a Dansului Ziua de 29 aprilie, conform calendarului UNESCO este Ziua Internationala a Dansului.
In 1982, Comitetul International al Dansului din cadrul Institutului International de Teatru (ITI – UNESCO) a infiintat Ziua Internationala a Dansului, care este celebrata in fiecare an pe 29 aprilie. Data reprezinta ziua de nastere a lui Jean-Georges Noverre, un mare reformator al dansului, nascut in 1727.
In fiecare an, un mesaj creat de o personalitate cunoscuta din domeniul dansului este distribuit in intreaga lume. Intentia Zilei Internationale a dansului si a mesajului sau este sa ii aduca laolalta, in aceasta zi, pe toti cei interesati de dans, sa sarbatoreasca aceasta forma de arta si sa-i dezvaluie universalitatea, sa depaseasca toate barierele politice, culturale, etnice si sa aduca impreuna oameni in pace si prietenie printr-un limbaj comun – care este dansul.
aduca impreuna oameni in pace si prietenie printr-un limbaj comun – care este dansul.
Anul acesta, mesajul a fost transmis de dansatoarea si coregrafa Sasha Waltz (foto). In mesajul sau, Sasha Waltz vorbeste despre rolul pe care dansul il are in viata fiecarui om si universalitatea lui, ca modalitate de exprimare. "Se danseaza la nunti, pe strazi, pe scena si in spatele scenei. Pentru a transmite bucuria ca un ritual. Dansul este o limba universala: emisar pentru egalitate, toleranta si compasiune. Dansul ne invata sa fim sensibili, constiinciosi si mai atenti la momentul pe care il traim. Dansul este o manifestare a faptului ca suntem vii".
In Sighetu-Marmatiei vor avea loc manifestari pentru a celebra aceasta zi incepand cu ora 13, pe platoul din fata de la Curtea Veche.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.