Sighetu Marmaţiei: Sute de sigheteni se întorc la muncă în străinătate: cu regret, dar cu sufletul împăcat că tara gazda le ofera mai multe oportunitati decat Romania

Sighetu Marmaţiei: Sute de sigheteni se întorc la muncă în străinătate: cu regret, dar cu sufletul împăcat  că tara gazda le ofera mai multe oportunitati decat Romania

Nicaieri nu-i mai bine ca acasa. Cu dorul de familie in suflet, dar si cu speranta ca pana la urma tot aici se vor intoarce, sute de sigheteni iau calea strainatatii  dupa  ce au petrecut sarbatorile de iarna in sanul familiei. Urmatoarea lor sosire in tara este programata abia de Pasti sau cel mai probabil in vara.

Aglomeratie mare la firmele care realizeaza transport de persoane in strainatate. Sighetenii reveniti in tara pentru a-si petrece Craciunul alaturi de familie si prieteni, se intorc acum peste hotare. Regreta ca se intorc la lucru, insa sunt cu sufletul impacat ca fac un ban cinstit,  ban  care in Romania ar fi imposibil de castigat. Cei mai multi asteapta cu nerabdare zile mai bune pentru a se putea intoarce in tara. Nici in tari ca Spania sau Italia  “ nu stau colacii pe garduri”, castigurile nu sunt la fel de mari ca alta data, insa, deocamdata tara gazda le ofera mai multe oportunitati decat Romania. Pentru ca nu au incotro, sacrifica famila in favoarea banului.
Firmele de transporturi s-au vazut nevoite sa suplimenteze numarul de autoturisme de transport pentru a face fata numarului mare de solicitari din aceasta perioada. Cei mai multi dintre sighetenii plecati peste hotare se vor intoarece in sanul familiei abia de Paste sau cel mai probabil in concediul din august. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.