Baia Mare: Pensionarii maramureşeni îşi vor primi tichetele de călătorie cu întârziere

Baia Mare: Pensionarii maramureşeni îşi vor primi tichetele de călătorie cu întârziere

Pensionarii maramureşeni îşi vor primi tichetele de călătorie cu întârziere în acest an. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii susţin că vârstnicii vor intra în posesia biletelor prin care beneficiază de reduceri de 50% la orice călătorie cu un mijloc de transport în comun, abia la sfârşitul lunii februarie.

Anul 2012 a început cu veşti proaste pentru pensionarii maramureşeni şi nu numai. Aceştia vor intra în posesia tichetelor de călătorie abia la sfârşitul lunii viitoare. Tergiversarea se datorează crizei economice, care a împiedicat realizarea legitimaţiilor de transport personalizate, aşa cum prevedea o ordonanţă de urgenţă. "Prin adoptarea Ordonanţei de Guvern nr. 8-2011 s-a modificat modalitatea de emitere şi transmitere a documentelor de călătorie pentru pensionari în sensul că în baza acestei ordonanţe, fiecărui pensionar urma să i se elibereze o legitimaţie de transport tip card, legitimaţie personalizată cu codul numeric al pensionarului. Având în vedere faptul că din cauza constrângerilor bugetare impuse de criză nu au putut fi finalizate aceste legitimaţii tip card, Guvernul a emis o altă ordonanţă 120-2011 prin care a amânat termenul de punere în aplicare a Ordonanţei 8-2011", explică purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii, Daniela Vasile.

Pensionarii vor beneficia astfel, şi în acest an, de tichetele clasice de călătorie. Potrivit reprezentanţilor instituţiei judeţene de pensii, Casa Naţională va face tot posibilul ca în cursul lunii februarie, toţi pensionarii să intre în posesia tichetelor de călătorie odată cu plata drepturilor băneşti.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.