Sighetu Marmaţiei: Prima zi de şcoală, cea mai rece

Sighetu Marmaţiei: Prima zi de şcoală, cea mai rece

Prima zi de scoala din semestrul II este si cea mai rece din aceasta iarna de pana acum. Am avut la 7.45 pe statia meteo -13°C. Elevii insa nu se plang de frig, spun ca prima zi de scoala a fost o reantalnire cu prietenii.
Preşcolarii şi elevii au început astazi cursurile semestrului al doilea al anului şcolar 2011 – 2012, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.Vacanţa de iarnă a fost, începând din anul şcolar în curs, mai lungă cu o săptămână faţă de anii precedenţi.Potrivit calendarului şcolar, cursurile semestrului al doilea se vor încheia pe 22 iunie.Următoarea vacanţă, cea de primăvară, va începe pe 7 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, urmând a fi şi ea cu o săptămână mai lungă decât în anii trecuţi.O noutate a acestui an şcolar o reprezintă săptămâna numită "Şcoala altfel", programată înaintea vacanţei de primăvară din acest an, care va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracurriculare. Elevii sigheteni s-au intors pe bancile scolii plini de entuziasm si intentii bune pentru noul semestru.
În acea săptămână urmează să aibă loc şi faza naţională la olimpiadele şcolare.Programul "Şcoala altfel" va cuprinde acelaşi număr de ore ca o săptămână normală de cursuri. Vor avea loc activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare socială, de implicare în societate, activităţi educaţionale pentru sănătate, educaţie ecologică, protecţia mediului, educaţie rutieră, prevenirea incendiilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.