Sighetu Marmaţiei: Iustin Sigheteanul înconjurat de pruncii maramureşeni

Sighetu Marmaţiei: Iustin Sigheteanul înconjurat de pruncii maramureşeni
Centrul de Resurse Pentru Educaţie şi Dezvoltare de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 din Sighetul Marmaţiei în parteneriat cu Catedrala Ortodoxă Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din municipiu, au prezentat în cursul zilei de azi un proiect cu scop caritabil. Înalt Prea Sfinţia Sa Iustin Sigheteanul a sosit dis de dimineaţă în municipiul nostru pentru a participa la acest proiect dar şi pentru a oficia Liturghia Darurilor Mai Înainte Sfinţite. 
Pentru a cultiva valorile creştine în rândul copiilor preşcolari precum şi sentimentele de preţuire şi respect faţă de Dumnezeu şi de semeni, indiferent de condiţia socială, Centrul de Resurse pentru educaţie de la grădiniţa nr. 9 din municipiu, în parteneriat cu Catedrala Ortodoxă au pus în practică un proiect în care sunt implicaţi copii din toate colţurile Maramureşului Istoric. Astăzi 13 aprilie începând cu ora 10 la Catedrala Ortodoxă au fost întâmpinaţi participanţii, după care s-a dat startul acţiunilor, în cadrul cărora copiii au realizat lucrări în care au ilustrat momente ale sărbătorii Învierii. Acestea au fost prezentate într-o expoziţie deschisă publicului. Fondurile realizate din vânzarea lucrărilor vor fi donate unei fetiţe cu grave probleme de sănătate. Preasfinţia sa Iustin Sigheteanul a fost extrem de încântat de evenimentul de azi, dar mai ales de felul în care micuţii prezenţi au ales să reprezinte sfintele sărbători ale Învierii. La ora 14, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul a oficiat sfânta liturghie la catedrala ortodoxă din municipiu, împreună cu un sobor de preoţi sosiţi pentru eveniment din întreg judeţul Maramureş. 
La eveniment au participat şi oficialităţile municipiului, Primarul Eugenia Godja, viceprimarul Ovidiu Nemeş alături de locuitori ai municipiului nostru. Organizatorii concursului au premiat cu diplome copiii participanţi, juriul fiind alcătuit din reprezentanţi ai fiecărei instituţii partenere. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.