Sighetu Marmaţiei: Conferinţă şi lansare de carte "Fii demn!" – Dan Puric – Joi, 19 ianuarie, orele 18:00 la Sala "George Enescu"

Sighetu Marmaţiei: Conferinţă şi lansare de carte "Fii demn!" – Dan Puric – Joi, 19 ianuarie, orele 18:00 la Sala "George Enescu"
În data de 19 ianuarie 2012, actorul, regizorul şi publicistul DAN PURIC  va fi oaspetele Clubului ROTARY Sighet, în cadrul evenimentului ce va fi găzduit de Şcoala de Muzică – Sala George Enescu, începând cu orele 18:00.
INTRAREA se face pe bază de invitaţie sau a biletului de la concertul din 04 decembrie 2011 organizat de Rotary Club Sighet.
Fiecare spectator va achiziţiona – la preţul de 20 lei – un exemplar din cartea „Fii demn!"
Invitaţiile se distribuie doar de către Rotary Club Sighet. O parte din banii obţinuţi din vânzarea acestor cărţi vor fi donaţi SCHITULUI  ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI – Aiud în vederea construirii unei mănăstiri pentru cinstirea neamului, precum şi a unui centru de martirologie.
Descrierea evenimentului
CONFERINŢA ŞI LANSARE DE CARTE „Fii demn!”
DAN PURIC
După "Omul frumos" şi "Cine suntem" actorul si regizorul Dan Puric va lansa la Sighetu Marmaţiei cel mai nou volum al său "Fii demn!", în care tratează tema identităţii şi, respectiv, a iubirii.

Dan Puric parcurge "o nouă călătorie" în perimetrul demnităţii. Potrivit Radio România, cartea lui Dan Puric, structurată în şase capitole, scrisă la persoana întâi, este confesiunea unui om care se bucură de fiecare răsărit de soare şi care, cu sensibilitate, dar şi cu luciditate, redescoperă, pentru sine şi pentru oameni, reperele necesare oricărui român: mama, pământul şi martirii neamului.

Cartea are pe copertă fotografia mamei autorului, căreia îi şi dedică această carte.

Cu o scriitură simplă, dublată de umor şi ironie, autorul cărţii "Fii demn!" reconstruieşte prin prisma unui demers personal o lume ce se caută pe sine, dar care, în esenţa ei, nu şi-a pierdut simţul valorii şi credinţa.

Decupajele de viaţă, portretele, întâmplările relatate simplu, dar viu, poveştile şi eseurile pregătitoare fac o lectură, aparent, uşoară a cărţii.   Dar, abia după ce închizi cartea, îi înţelegi mesajul fascinant.

Dan Puric, personalitate marcantă a culturii româneşti contemporane ce s-a impus nu doar ca actor si regizor de excepţie se autodefinea într-un interviu astfel:“Priviţi-mă ca pe o troiţă rămasă singură în Bărăgan. Va veni cineva să se închine. Nu e vorba aici de optimism, care nu e o categorie creştină, ci de nădejde. “

Clubul Rotary Sighetu Marmaţiei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.