Sighetenii solidari cu protestele din Bucureşti

Sighetenii solidari cu protestele din Bucureşti

 A trecut exact o săptămână de când au izbucnit protestele împotriva puterii. În tot acest timp, mii de oameni au ieşit în stradă. Manifestantilor din capital s-au alaturat ieri aproximativ 200 de maramureseni dintre care peste 50 membrii PNL filiala Sighet. Solidaritatea intre oameni a fost foarte mare. Cu totii s-au unit pentru a-i cere in mod imperios demisia presedintelui Traian Basescu. Manifestatiile de ieri seara, cu toate ca s-au terminat cu violente nu i-a descurajat pe oameni sa iasa astazi din nou in strada. Au participat si din Maramures lideri politici locali si judeteni, intelectuali, consilieri locali si tineri voluntari din Maramures cu totii nemultumiti de masurile actualei guvernari si ingrijorati de viitorul lor.

Liderii USL prezenti si ei la manifestatii au facut un apel catre cetateni spunand ca nu e nevoie sa se recurga la violente. Crin Antonescu presedintele PNL dar si Victor Ponta presedintele PSD au declarat ca atat populatia cat si liderii politici trebuie sa se asigurea ca in Romania nu se va mai intampla ceea ce s-a intamplat in ultimii ani si ca este nevoie de alegeri anticipate.
Mitingul a fost autorizat pana la ora 18:00 motiv pentru care dupa terminarea discursurilor liderii politici prezenti la proteste au indemnat oamenii sa se retraga si sa se indrepte spre casa. Peste 5000 de romani au hotarat sa ramana in continuare in strada si au invadat Piata Universitatii. Spiritele s-au încins în momentul în care mai mulţi tineri s-au folosit de gardurile jandarmeriei pentru a forma o baricadă improvizată pe Bulevardul Magheru. Ei au fost imediat prinşi între cele patru cordoane ale forţelor de ordine. 
Pentru că grupul de manifestanţi a răspuns avertismentelor cu violenţă, jandarmii au acţionat şi ei în forţă. Piaţa Universităţii a fost eliberată, la miezul nopţii, de către jandarmi. Violentele de azi noapte nu i-au speriat insa pe oameni.
Preşedintele Traian Băsescu continua să ignore doleanţele protestarilor, tocmai din acest motiv cateva mii de persoane au iesit si astazi din nou in strada.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.