Sighetenii se tratează cu plante medicinale

Sighetenii se tratează cu plante medicinale

 

Primăvara este recunoscută ca fiind anotimpul alergiilor. In aceasta perioada multe persoane acuză iritaţii la nivelul căilor respiratorii, strănută sau le curge nasul. Acestea sunt recunoscute de catre medici ca fiind semne ale alergiei.

Potrivit statisticilor de specialitate, 25 la sută din populaţia Europei suferă de diferite forme de alergie, iar în România, între 20 şi 24 la sută din persoane au rinită alergică. Specialiştii în alergologie precizează că puful de la copaci, praful şi polenul sunt doar câteva dintre cauzele apariţiei acestei afecţiuni des întâlnite în această perioadă a anului. Reprezentanţii halatelor albe precizează că alergiile apar ca urmare a sensibilităţii organismului şi sunt provocate de factori alergeni, manifestându-se prin inflamaţii locale sau sistemice, de intensitate şi severitate variabile.
De cele mai multe ori medicii prescriu tratament medicamentos insa alergiile pot fi combătute şi cu ajutorul remediilor naturale.
O soluţie la îndemână pentru îndepărtarea alergiilor este includerea în dietă a condimentelor precum piperul, hreanul, ceapa şi usturoiul, susţin unii medici homeopati. Sighetenii se pare ca opteaza pentru remediile naturale, dar nu neaparata datorita faptului ca sunt considerate fara efecte colaterale ci mai degraba deoarece medicamentele care le prescriu medicii în cazul afectiunilor alergice nu sunt compensate si costa destul de mult.

Specialistii in terapiile ce utilizeaza plantele recomanda de asemenea ceaiurile fierbinţi din trifoi roşu sau urzică datorită capacităţii lor de a alina simptomele alergiei, uşurând respiraţia şi reducând inflamaţiile.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.