Sighetenii se plâng ca veniturile lor abia le ajung pentru a-şi cumpăra"pâinea cea de toate zilele"

Sighetenii se plâng ca veniturile lor abia le ajung pentru a-şi cumpăra"pâinea cea de toate zilele"

Sighetenii se plang din ce in ce mai des ca veniturile lor, din ce in ce mai mici, abia le ajung pentru "pâinea cea de toate zilele"si sunt situatii in care venitul lunar este insuficient pentru a acoperi necesitatile de baza, precum hrana.
Veniturile mici, dar si cresterea continua a preturilor ii constrang pe sigheteni sa cheltuie o buna parte a veniturilor lunare, pentru traiul zilnic. Si deoarece de orice te poti lipsi, dar de hrana nu, in piete se duc negocieri la sange pentru alimente. Vanzator sau cumparator, de obicei nimeni nu iese in castig. Precupetii se plang de faptul ca atat de greu li se trece marfa,  incat produsele se invechesc pe tarabe. Nu se vinde aproape nimic, lumea nu are bani, nu mai e putere de cumparare, se plang vanzatorii.
Pe de alta parte, cumparatorii sunt nemultumiti de preturile care par sa fi scapat de sub control. In special pensionarii sunt cei care isi numara bine banutii inainte de a pleca la cumparaturi. Astazi, un pensionar sighetean a alocat cumparaturilor suma de 7 lei si 50 de bani. Nu stie exact ce va reusi sa puna pe masa maine, insa ziua de azi pare sa fie cea care il preocupa mai mult.
Exista totusi si sigheteni care aleg cu atentie produsele pe care le cumpara, insa pretul este de asemenea un factor important in selectarea alimentelor.Marfa nu lipseste de pe tarabele din pietele sighetene, ceea ce lipseste insa este puterea de cumparare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.