Sighetenii nu prea se înghesuie sa testeze carnea de porc înainte de consum, dar nici nu ignoră avertismentele date de specialiști

Sighetenii nu prea se înghesuie sa testeze carnea de porc înainte de consum, dar nici nu ignoră avertismentele date de  specialiști

  Medicii veterinari trag un semnal de alarmă maramureșenilor. Nu puține au fost cazurile în care în preajma sărbătorilor de iarnă zeci de persoane au ajuns la spital din cauza trichinelozei, astfel că maramureșenilor li se atrage atenția să își testeze carnea proaspătă de porc înainte de a fi pusă pe masă. În caz contrar, aceștia riscă să se îmbolnăvească grav.

Mai sunt doar trei săptămâni până la Sărbătorile de Iarnă, motiv pentru care medicii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor Maramureș, sfătuiesc cetățenii ca după tăierea tradițională a porcului să nu consume carnea proaspătă înainte ca această să fie verificată din punct de vedere sanitar – veterinar. Aceștia explică faptul că, în caz contrar, maramureșenii riscă să se îmbolnăvească grav din cauza netestării cărnii care poate fi infectată cu trichinella spiralis. Analizele pot fi efectuate  in Piata Agroalimentara din Sighet la sediul DSVSA.
Reprezentanții DSVSA recunosc că sighetenii nu prea se înghesuie sa testeze carnea de porc înainte de consum, dar nici nu ignoră avertismentele date de specialiști. Până în acest moment, la nivel local  au fost circa 260 de testari, însă, din fericire, medicii nu au găsit nereguli. În cazul în care rezultatul este pozitiv carnea se confiscă pentru incinerarea acesteia. Pentru a beneficia de despăgubiri, persoana care cumpără porcul de la crescători va face tranzacția pe baza documentelor de proprietate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.