SIGHET: Vânzările la apă, fructe şi lactate au crescut considerabil în ultima perioadă în Sighet

SIGHET: Vânzările la apă, fructe şi lactate au crescut considerabil în ultima perioadă în Sighet

Zilele de caniculă aduc profit agenţilor economici. Vânzările la apă, fructe şi lactate au crescut considerabil, iar de consumul la terase ce să mai vorbim? Limonade, fresh-uri, ice tea-uri sau ceiauri cu diferite arome se trec ca pâinea caldă. Vânzările la iaurturi şi fructe au explodat în ultimele săptămâni, ne spun agenţii economici, asta în detrimentul mezelurilor care nu mai au mare căutare. Teren câştigă în această perioadă şi apa plată, care se vinde mai bine decât cea carbogazoasă. Profit bun aduce acum şi îngheţata care ademeneşte pe oricine atunci când asfaltul se topeşte sub picioare.

Au crescut vânzările la lichide, îngheţată, bere, dar au scăzut vânzările la mezeluri ne spune un agent economic, de la un magazin alimentar din Sighet.
Majoritatea consumatorilor s-au profilat pe alimentaţie lacto vegetariană, Iaurturile, caşcavalul şi brânzeturile de toate sortimentele sunt un deliciu în acest sezon. Dovadă stau şi vânzările crescute în acest sector.
Sighetenii au început să consume mai mult apă plată, în detrimentul apei minerale, ne spune acelaşi agent economic.

Secretul unei limonade perfecte ni l-a dezvăluit un specialist în domeniu. “Secretul constă în crearea acelui echilibru între fruct, apă, îndulcitor şi gheaţă. Consumatorii solicită mult în această perioadă limonadă de portocale, kiwi, zmeură, dar şi ice tea-uri de fructe, verde, mentă, care se lasă la preinfuzat, după care se răcesc cu gheaţă şi se adaugă îndulcitori sau după cerere fresh de lămâie ca să fie mai acrişor. Smoothie- uri cu multă gheaţă şi arome de căpşuni sau banane sunt irezistibile pentru consumatorii copleşiţi de căldură”, ne relatează angajatul unui local din Sighet. Chiar dacă suntem tentaţi să bem lichide reci atunci când ne apasă căldura, ceaiurile fierbinţi pot fi mult mai răcoaroase. Cu toate acestea, ceaiurile nu au foarte mare trecere în această perioadă.Terasele sunt pline la orice oră din zi, până seara târziu. Concurenţa fiind destul de mare, fiecare îşi dă silinţa să atragă cât mai mulţi consumatori pe terasa sa. O limonadă rapidă se prepară  chiar şi într-un minut, ne spune un tânăr care se ocupă cu asta de mult timp, la una dintre cafenelele din Sighet.
Profitaţi de vremea prietenoasă şi răsfăţaţi-vă cu o limonadă rece, pe o terasă sau în grădina dumneavoastră.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.