SIGHET: Un stâlp de electricitate era gata gata să se rastoarne pe casa unui proprietar de pe Lucian Blaga, daca nu ar fi intervenit viceprimarul Ovidiu Nemeş

SIGHET: Un stâlp de electricitate era gata gata să se rastoarne pe casa unui proprietar de pe Lucian Blaga, daca nu ar fi intervenit viceprimarul Ovidiu Nemeş

  In luna mai a acestui an va prezentam situatia periculoasa in care se afla un cetatean din Sighet care locuieste pe strada Lucian Blaga. Incepand din anul 2004, Ioan Ona a trimis numeroase sesizari catre Societatea Electrica dupa ce a observat ca stalpul de electricitate se inclina amenintator in directia casei sale. Pana astazi, cand stalpul a ajuns la mai putin de 1 m de casa omulu,i nimeni nu a luat masuri. Abia acum s-a intervenit pentru rezolvarea acestei probleme, in urma sesizarii facute de viceprimarul  Ovidiu Nemes, care speriat de situatie a sunat personal la Electrica Baia Mare pentru ca cineva sa ia masuri urgente.

Stâlpii de electricitate nu mai prezintă siguranţa de altădată. În Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare o parte dintre aceştia se află în stare avansată de degradare. Cu toate acestea, oficialii de la Electrica dau din umeri, ca şi cum nu de ei ar depinde rezolvarea. În urma suprasolicitării, aceştia au început să se încline, aici contribuind şi spălarea fundamentului, de apă. Alţi stâlpi, chiar dacă nu s-au înclinat, au crăpături mari şi se pot prăbuşi oricând. Asta au constatat astazi si angajatii Electrica in momentul in care, dupa numeroase sesizari s-au prezentat pe strada Lucian Blaga unde, prabusirea unui stalp, atarna doar de un fir de ata. Oamenii au ramas muti de uimire cand au vazut ca stalpul era infipt in pamant la nici un metru adancime, iar in fundatie nu era urma de beton, doar pietris si pamant.
Lucrarea a fost inceputa dis de dimineata, insa in jurul orei 13:00,  obiectul muncii, adica noul stalp, inca lipsea cu desavarsire.
Ioan Onea a declarat ca dormea in fiecare noapte cu frica in san si ii este recunoscator viceprimarului Ovidiu Nemes care a luat problema in maini si a sunat personal la Electrica pentru a cere explicatii pentru iresponsabilitatea de care au dat dovada pana acum.
In stil specific romanesc, stalpul a fost ridicat doar in jurul orei 16:00, timp in care doua familii au ramas fara curent, si alte zeci de locuinte, au ramas fara cablu sau telefon.
Situaţia din pacate nu este una singulară. Şi pe strada Gheorghe Lazăr un stâlp de electricitate este serios deteriorat şi riscă să cedeze oricând. Cetăţenii de pe această stradă au făcut sesizări, dar fără niciun rezultat. Poate se vor trezi şi cei de la Electrica şi vor lua măsuri până nu se întămplă ceva grav.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.