SIGHET: Ultima zi de bacalaureat a fost o zi mai relaxată pentru absolvenţii clasei a XII-a

SIGHET: Ultima zi de bacalaureat a fost o zi mai relaxată pentru absolvenţii clasei a XII-a

Absolvenţii clasei a XII-a care au susţinut examenul de bacalaureat s-au confruntat azi cu ultima proba, cea la alegere a profilului şi specializării. Peste 175.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la ultima probă scrisă din această sesiune a bacalaureatului . Cei mai mulţi candidaţi, respectiv 70.372, s-au înscris pentru a susţine proba la biologie. Alţi 56.076 au ales geografia, 20.989 -fizica, 12.779 – chimia, 5.873 – informatica, 2.843 – logica, 2.031 – sociologia,1.575 – economia, 1.301 – psihologia, iar 1.220 – filosofia Fie că au optat pentru georgrafie, biologie, chimie, fizică, informatică sa alte discipline, elevii au ieşit cu zambetul pe buze. Au scăpat de emoţiile examenelor. Începe o altă etapă: aşteptarea rezultatelor.
Andreea Bianca Grijac este absolventă a liceului “Regele Ferdinand”şi singura elevă care a optat pentru examneul la informatică, la proa de astăzi, în cadrul liceului pe care l-a absolvit. Avea un zâmbet larg pe faţă la ieşirea din sala de examen. S-a descurcat foarte bine şi e o încurajare pentru ea, mai ales că va urma în continuare o facultate cu profil real.
Ultima zi de examen a fost o zi mai relaxată şi pentru elevii care au susţinut azi proba la alegere la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”. Mulţi ne-au mărturisit că au încheiat cu brio această zi, motivând că subiectele au fost uşoare şi s-au pregătit foarte bine.
Alţii, s-au bucurat doar pentru că azi e ultima zi de bacalaureat. Sunt optimişti şi iau viaţa aşa cum e. Chiar dacă nu s-au descurcat foarte bine pe parcursul examenelor, acest lucru nu le-a doborât moralul.
Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, iar în 9 iulie, între orele 8,00 şi 12,00, se pot depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.