Sighet: UBB Extensiunea Sighet a pregătit pentru studenţi programe atractive pentru noul an universitar

Sighet: UBB Extensiunea Sighet a pregătit pentru studenţi programe atractive pentru noul an universitar

Noul an universitar  a debutat astazi cu mai putini studenti si va fi marcat de schimbari majore adu­se de Legea Educatiei. Rezultatele catastrofale de la bacalaureat au scazut numarul de studenti  care au avut posibilitatea sa se inscrie la cursurile unei Universitati, situatie intalnita si in Sighetu Marmatiei.     Insa la nivelul municipiului nostru situatia a fost salvata oarecum de elevii care si-au sustinut examenul de Bacalureat in anii precedenti si nu au fost inscrisi pana acum la facultate, dar si de programele atractive puse la bataie de universitati, respectiv locurile bugetate si bursele de studii.
O noutate a anului universitar care incepe  astazi 3 octombrie este si admiterea la doctorat pe baza de concurs.De asemenea, noul an universitar aduce in premiera si Statutul studentului, care cuprinde drepturile si obligatiile acestuia, printre care accesul la invatamant gratuit si dreptul de a cunoaste mecanismele de stabilire a taxelor de studii si a altor taxe percepute de universitate. Desi inca nu sunt pusi la curent cu toate noutatile, debutul anului universitar 2011-2012 a fost asteptat cu multa nerabdare de studentii sigheteni.
Odata cu debutul anului universitar 2011-2012 studentii vor vedea cat de performanta este unitatea de invatamant in care sunt inscrisi .Instituţiile de invatamant superior sunt deja impartite in cele trei categorii, respectiv universităţi centrate pe educatie, universitati de educatie si cercetare stiintifica sau universitati de educatie si creatie artistica, precum si universitati de cercetare avansata si educaţte. La nivel national in categoria A sunt 20,19% de universitati considerate de top din cele 1075. Categoria B reuneste 22,1% din total, categoria C strange aproape un sfert, în timp ce grupa D- 12,19%, iar E – 20,9%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.