SIGHET: Spitalul Sighet nu mai are vaccin antitetanos pe stoc de mai bine de o lună de zile

SIGHET: Spitalul Sighet nu mai are vaccin antitetanos pe stoc de mai bine de o lună de zile

 Spitalul Municipal Sighet se confrunta de mai bine de o luna de zile cu o situatie ingrijoratoare. Unitatea medicala a ramas fara vaccin antitetanos dupa ce singurul producator Institutul Cantacuzino Bucuresti nu a mai fabricat acest vaccin. Conducerea Spitalului sustine ca situatia nu e grava intrucat odata vaccinat, omul ar trebui sa fie protejat impotriva bolii toata viata. Personalul CPU Sighet sustine  pe de alta parte ca acest vaccin, pe vremea cand se gasea in spital, se administra oricarui pacient care a suferit o plaga produsa prin taiere sau a fost muscat de un animal. 

Managerul Spitalul Sighet Vasile Stefanca sustine ca Institutul Cantacuzino nu a onorat comanda facuta de catre unitatea spitaliceasca intrucat nu mai produce acest vaccin din motive interne. S-a incercat varianta achizitionarii vaccinului din strainatate, insa este de aproximativ 12 ori mai scump decat in Romania. In aceste conditii factorii decizionali ai Spitalului Sighet prefera sa astepte pana in data de 15 noiembrie cand se vehiculeaza ca va reincepe producerea acestui vaccin. Cu toate ca in fiecare zi la Compartimentul de Primiri Urgente se prezinta pacienti cu plagi taiate, intepate sau care au fost muscati de animale si care teoretic ar necesita administrarea unui asemenea vaccin, managerul Vasile Stefanca sustine ca in momentul in care ti-a fost administrat o data acest vaccin ar trebui sa te protejeze toata viata impotriva bolii.
Calin Man purtatorul de cuvant al DSP Maramures sustine ca detinerea acestui vaccin tine strict de managementul unei unitati medicale care are responsabilitatea de a-si asigura un stoc suficient, pentru ca este absolut necesar ca Unitatile de Primiri Urgente sa detina un astfel de medicament.
Calin Man mai sustine faptul ca acest vaccin administrat o data nu te protejeaza impotriva bolii toata viata, ci trebuie administrat de fiecare data cand situatia o impune.
Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Maramures sustine ca institutia pe care o reprezinta nu a fost instiintata de situatia inregistrata la Sighet. Ba mai mult Calin Man sustine ca in afara orasului nostru nu stie sa existe alte unitati medicale care sa nu aiba vaccinul antitetanos pe stoc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.