SIGHET: Sighetenii stau ore în şir la coadă pentru eliberarea unui nou paşaport

SIGHET: Sighetenii stau ore în şir la coadă pentru eliberarea unui nou paşaport

 Sighetenii plecati la munca in strainatate si veniti sa isi petreaca sarbatorile de iarna acasa, au luat cu asalt Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Pasapoartelor Simple, Sighet. Numarul cererilor pentru eliberarea documentelor s-a dublat in aceasta luna, asa ca solicitantii fac coada la biroul  institutiei din Sighet pentru a putea sa se puna in legalitate si pentru a se putea intoarce in strainatate. Nemultumirile sunt cu atat mai mari cu cat sunt nevoiti sa-si tina copiii ore in sir, lanaga ei,  la coada. Sfarsitul lunii august si inceputul lunii ianuarie a adus o avalansa de cereri pentru eliberarea de pasapoarte la serviviciul care gestioneaza aceasta activitate din Sighet. Pentru a se vedea in proprietatea acestui document pretios sute de localnici din municipiu si imprejurimi au stat cate doua trei ore la coada. Cei plecati la munca in strainate si veniti in tara sa isi faca pasaportul s-au vazut nevoiti sa-si prelugeasca sederea in Romania. Oamenii sunt nemultumiti de  marea birocratie si de proasta organizare a responsabililor, lipsa numerelor de ordine ii fac pe multi parinti sa isi tina in frig copiii ore in sir.  

Purtatorul de cuvant al prefecturii, Dan Buca sustine ca numarul cererilor de eliberare a pasapoartelor a crescut considerabil, insa  angajatii nu au fost nevoiti sa isi  suplimenteze orele de lucru. 
Cei care s-au grabit sa se intoarca in strainatate la munca  au fost sfatuiti sa mearga la Baia Mare, pentru a urgenta procesul de emitere a pasaportului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.